Dorohoi News Logo

Deputatul Țurcanu | “Primarii vor trebui să se ducă în genunchi la împăratul de la Iaşi sau de la Suceava”

Turcanu_Sorescu

Liberalii botoşăneni contestă intenţia actualei guvernări de a reorganizare administrativ-teritorial România, în condiţiile în care, în mod cert, judeţul Botoşani practic nu va mai exista. Deputatul Florin Ţurcanu a făcut, vineri, un apel către parlamentari, ca , în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe un astfel de act normativ, atunci aceştia să voteze moţiunea de cenzură ce va fi depusă de Uniunea Social-Liberală.  În aceste condiţii, liberalii speră să dea jos actualul Guvern, scrie botosaninews.

 

“Reorganizarea va fi în dezavantajul judeţului.  Primarii vor trebui să se ducă în genunchi la împăratul de la Iaşi sau de la Suceava, unde  va fi stabilită capitala regiunii. Din informaţiile pe care le am, Gheorghe Flutur şi Cristian Roman vor conduce regiunea din care judeţul Botoşani va face parte”, a declarat Florin Ţurcanu.

 

Acesta susţine că se intenţionează desfiinţarea a 70% dintre comune, ceea ce ar face ca judeţul Botoşani să rămână doar cu 25 din cele peste 70 actuale comune. Pe lângă depunerea moţiunii de cenzură, USL intenţionează să scoată lumea în stradă, în condiţiile concretizăii reorganizării administrativ-teritoriale a ţării. (DorohoiNews.ro)

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web